Projekt „LODÓWKA NA MEDAL”
Wiesz jak układać produkty spożywcze w lodówce, żeby jak najdłużej zachowały swoją świeżość? Wiesz, gdzie w Twojej lodówce powinien leżeć ser albo zdajesz sobie sprawę z tego, że lodówka to najlepsze miejsce dla otwartego oleju lnianego?
Sprawdź swoją wiedzę. Zagraj w grę i zobacz, czy umiesz prawidłowo przechowywać jedzenie.
Wejdź w link i sprawdź się!
www.lodowkanamedal.pl
Głównym celem projektu jest edukacja jak nie marnować żywności.
Na co warto zwrócić uwagę:
- Na fakt, jak wiele żywności trafia do kosza na śmieci w Polsce i na świecie!
- Na konsekwencje nierozsądnego gospodarowania jedzeniem.
- Co zrobić, żeby nie marnować żywności.
- Jak prawidłowo przechowywać żywność.
Organizatorem projektu edukacyjnego ,,Lodówka na Medal” jest Bank Żywności SOS w Warszawie z siedzibą w Regułach.