W poniedziałek przygotowaliśmy przepyszne surówki, których głównym składnikiem była kiszona kapusta. Warto jednak zaznaczyć, że pojawiła się ona na talerzach w całkiem doborowym i wcale nie tak oczywistym towarzystwie m.in: pietruszki, orzechów włoski, oleju lnianego, marchewki, jabłka a nawet jarmużu! Wszyscy nasi kucharze doskonale poradzili sobie z krojeniem, tarciem, obieraniem a także podaniem przygotowanych surówek.
Było na tyle wspaniale, że postanowiliśmy stworzyć Klasową Książkę Kucharską!
W książce zamieściliśmy zdjęcia surówek wykonanych w szkole oraz przygotowane w domu przepisy - dzielimy się nimi z Wami.
Książkę można zobaczyć i pobrać (PDF do wydruku) klikając w poniższy link:
SMACZNEGO!
Ps. Kto wie może przepisów będzie przybywać - musimy to koniecznie przemyśleć! :-)
Uczniowie klasy IIIa