Serwis wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: gromadzenia
informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia
Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych
Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności. Użytkownik ma możliwość
skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej
przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i
wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za
pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze
korzystanie z serwisu oznacza zgodę na wykorzystanie plików
cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
dodane w niedziela 6 października 2019 r., przez Barbara Pawlak
Zgromadzone w kąciku przyrodniczym owoce zainspirowały nas kulinarnie. W dniu 2 X br. postanowiliśmy zrobić z nich sałatkę owocową. Przedszkolaki wyposażone w fartuszki, deseczki i plastikowe noże udały się do szkolnej pracowni technicznej. Wszystkie pokrojone przez nas owoce posłużyły do komponowania własnej sałatki. Każdy znalazł coś dla siebie, tworzył danie według własnego uznania i upodobań smakowych. Przy tej okazji rozmawialiśmy nie tylko na temat walorów smakowych, doceniliśmy również warości zdrowotne i odżywcze owoców. Sałatka była pyszna. Jedliśmy zdrowo i kolorowo!